Količina:

0


Znesek:

0,00

 

Meritve tlaka v ekspanzijskih posodah

Ekspanzijske /raztezne) posode so nepogrešljiv del vsakega ogrevalnega sistema zato je njihova kontrola in po potrebi prilagoditev bistvenega pomena za pravilno delovanje le-tega. Napačno nastavljen tlak v raztezni posodi lahko vpliva na delovanje celotnega sistema.

Raztezno komoro sestavljata dve komori, ki ju ločuje membrana. V eni izmed komor je prisoten plin pod tlakom, v drugo komoro pa po potrebi - glede na temperaturo - vstopa voda.
Če je tlak plina prenizek, se bo raztezna posoda že pri nizkih temperaturah ogrevalnega voda popolnoma napolnila z vodo in tako v posodi ne bo več prostora za dodatno raztezanje ob dodatnem segrevanju. Če pa je tlak plina v raztezni posodi prevelik le-ta ne bo sprejemala zadostne količine vode in delovanje sistema je znova moteno. Prav tako pa napačna nastavitev tlaka v raztezni posodi krajša njeno življenjsko dobo zaradi preobremenitve membrane.

Meritev tlaka plina v raztezni posodi in po potrebi tudi prilagoditev se zato priporoča pred vsakim zagonom, nato pa vsaj enkrat letno. To meritev lahko preprosto izvedemo z uporabo običajnega manometra za meritev tlaka v pnevmatikah. Za ta namen imamo v ponudbi priročen in ugoden digitalni manometer z avtomobilskim priključkom, ki vam bo omogočil, da te meritve opravite hitro in zanesljivo: www.mru.si/...

Raztezna posoda Digitalni manometerDigitalni manometer 0..9,99 bar